2018… nytt år och allt det där…

Jupp, då var det 2018. Eller ja, det har varit det i över en månad nu. Detta är första gången jag är inne på bloggen sen… oktober tror jag. Såg i alla fall att jag ladda upp mitt senaste inlägg i oktober. Jag skulle ha varit inne i november och december, men det fick vänta då min hälsa svikta en aning i november. Samma dag som min bror fyllde år blev jag körd till akutmottagningen på Näl i Trollhättan, men jag hade turen att få åka hem igen samma kväll. Dock blev det inget jobb dagen efter. Sen har det liksom blivit fram och tillbaka mellan tre olika sjukhus sedan dess. Jobbet rullar på som vanligt men jag har fått tagit ledigt en hel del på grund av alla sjukhusbesök. Det är Näl som ligger högst upp på besökslistan just nu.

Orsaken: Det började med min högra njure. Den bråkar ibland om jag inte får i mig tillräckligt med vatten. Den blev lite känslig efter jag hade akut njurbäckeninflammation 2014. Men problemet löste sig efter några flaskor med vatten. Jag brukar alltid dra med mig en flaska med vatten och försöka drick så ofta jag kan, men under en period i november glömde jag bort den där vattenflaskan några gånger. Gör ju inte om den misstaget igen. På akutmottagningen hittade dock läkaren en knöl på min mage som såg suspekt ut. Så det har varit några undersökningar och provtagningar sedan dess. Torsdagen förra veckan fick jag ner till Uddevalla sjukhus för ultraljud av buk och njurar. Njurarna är hur fina som helst så jag behöver inte oroa mig för dem. Dock visa det sig att den där knölen på magen är en stor knut i livmodern. Så igår var jag på gynekologmottagningen på Näl för undersökning och ultraljud av livmodern. Läkaren kom fram till att knuten är harmlös men hon upptäckte ett annat problem: min livmoder är för stor, vilket tydligen påverkar min hälsa negativt. Vad gör de åt problemet? Jo, de opererar bort livmodern. Men så dök det upp ytterligare ett problem: jag har inga barn. Om en kvinna visar sig ha för stor livmoder och redan fött ett till två barn tar de bort livmodern så fort som möjligt. Men eftersom jag inte fått några barn ska de testa att ge mig hormonbehandling och hoppas på att livmodern krymper. Dock verka det på läkaren som om hormonbehandling inte har någon större effekt. Funkar inte det så ryker min livmoder helt enkelt.

Jag tog det ganska bra tills det att jag kom ut till parkeringen. Jag skulle vilja ha barn i framtiden men just nu ser den delen av framtiden inte särskild ljus ut. Jag grät några gånger under hemresan. Det var meningen att jag skulle ha jobbat när jag kom tillbaka men jag var som i någon dimma efter sjukhusbesöket så jag fick ledigt resten av dagen. Jag spendera nästan resten av dagen i soffan. Jag satt där i min dimma och lyssna på klassisk musik och frös. Vet inte om jag frös på grund av mitt dåvarande mentala tillstånd. Tänk att en sådan grej som tanken på att kunna förlora sin livmoder kan slå ut en så pass. På kvällen var jag så pass närvarande att det fick bli lite tv-spel innan jag gick och la mig. Sömnen flackade fram och tillbaka hela natten så var som en zombie på morgonen. Jobbet har gått rätt bra förutom att jag tappat koncentrationen ett flertal gånger. Chefen fick veta vad som hände igår och jag bad om ursäkt för att jag är lite frånvarande på jobbet. Hon tyckte att det var fullt begripligt att jag reagerat som jag gjort. Flera som jag pratat med ser det som en stor grej. Själv känner jag mig som en fjant som reagerar så över en livmoder.
Det finns ju andra sätt att skaffa barn i dagens samhälle om det är så. Prata med min lillasyster i telefon tidigt i morse . Hon försökte trösta mig:

”Du kan ju alltid åka till Danmark och göra provrörsbefruktning:”
Jag: ”Jag behöver fortfarande en livmoder.”
Jessica: ”Fan! Förlåt, jag tänkte mig inte för.”

Jag tror hon var lika trött i morse som jag var. 😉
Jag ska diska lite och sen slå mig ner i soffan och fortsätta spela. Helgen närmar sig så då kan jag förhoppningsvis återhämta mig lite bättre från gårdagens sjukhusbesök. Jag hoppas det går bra när jag återvänder till Näl om två veckor för möte med min läkare.

Cheerio

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s