Utspritt Harry Potter-maraton

Hej igen!
Skönt att våren äntligen är på väg. Solen har kommit och gått. I morse när jag gick till jobbet var det så pass mulet ute att det inte såg ut som det skulle bli särskilt mycket sol. Sen någon gång vid 10 titta solen fram. Kanske till och med tidigare. Jag vet inte eftersom mitt kontor ligger nere i kommunens arkiv. Ganska stor brist på fönster där nere.

Påskhelgen spenderades mycket med lillasyster då hon kom till Bengtsfors och stanna över helgen. Hennes dotter var hos sin far den helgen, så hon fick lite barnledigt. Två av fyra nätter sov hon på en gammal resesäng (som faktiskt är ovanligt skön att sova i) hemma hos mig. Blev en del samtal om allt möjligt. Som de nördar vi är så är det såklart ganska typiskt att det blir film och tv-spel när vi ses. Ämnena slinker gärna även in i våra samtal.

Själv är man ju lite av en cineast (filmentusiast) så har samlat på mig några filmer genom åren. Har i flera år gått och tänkt på att jag måste skaffa Harry Potter-filmerna. De är några av de bästa filmer jag sett. Älskar dem helt enkelt. Växte ju upp med dem. Såg första filmen kort efter den kom ut på vhs då min storasyster hyrde den, sen bjöd hon hem mig och vår lillebror på en filmkväll. Hennes äldsta barn var då bara en liten bebis. Där satt vi som fastspikade framför tv:n och åt Marabou schweizernötschoklad och såg Harry potter och de vises sten för första gången. Sen var man fast vilket ledde till att min far köpte de två första Harry Potter-böckerna i julklapp till mig. Har de två och boken Harry Potter och Fenixodern i originalspråk. Förhoppningsvis får jag köpt resterande Harry Potter-böcker också.
För ett par veckor sen fick jag sådan lust att se filmerna igen. Så fick bli till att låna dem på närmsta bibliotek. Påbörja filmserien i söndags. Vill helst köra filmmaraton men det blir lite saftigt med Harry Potter eftersom det är totalt åtta filmer. Så denna veckan får det bli en film varje kväll innan sängdags. För varken orkar eller hinner ser mer. En film håller ju på i cirka två och en halv timme.

För ett par veckor sen fick jag äntligen brev från läkaren nere på Gynmottagningen på Näl. Det visa sig att bilderna från ultraljudet inte vara klara nog. Så hon skicka en remiss till Uddevalla för magnetröntgen av lilla bäckenet. Igår fick jag kallelsen så ska ner till Uddevalla nästa tisdag. Skönt att det äntlige händer något igen. När jag var till sjukhuset sist så sa läkaren att jag skulle få tid hos henne efter två veckor. Två veckor gick och inget hände. Efter en månad börja jag tro att det var tänkt att jag själv skulle ringa ner till sjukhuset och skaffa tid hos läkaren. Fick veta att så är det inte så började tro att de glömt bort mig. Men så var inte fallet. Så nu börjar det hända grejer igen.

På jobbet rullar det på som vanligt. Håller på att gå igenom gamla inskannade handlingar på datorn. Ändrar lite för att det ska bli lite lättare att hitta när man söker. Det kommer göras ännu fler ändringar sen när det digitala arkivet skapas, men tills dess får det duga med de tillfälliga ändringar jag gjort. De har ju funkat hittills när man sökt så helt fy skam är de inte.

Nä, äntligen hemma efter nästan en hel arbetsdag sittandes och stirra på en datorskärm. man blir rätt sliten av det också. Ska ställa mig och diska och sen få något i magen. Efter det blir det tredje filmen i Harry Potter-serien.

Cheerio 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s